TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU SIRASINDA İSTENEN BELGELER

ALES'ten en az 60 ilgili puan türünden alındığını gösterir belge

Lisans diplomasının aslı veya tasdikli örneği (Lisans öğreniminin yurt dışında tamamlanmış olması durumunda Yükseköğretim Kurulunca verilmiş denklik belgesi aranır.)

Lisans not dökümü aslı veya tasdikli örneği (Gazi Üniversitesi dışından başvuran adayların mezuniyet notları, YÖK dönüşüm tablosuna göre düzenlenecektir.)

Yabancı dil puanını gösterir belgenin aslı veya bilgisayar çıktısı (ÜDS, KPDS, YDS veya Üniversitelerarası Kurul tarafından denkliği kabul edilen diğer yabancı dil sınav sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı) (Yabancı Dil Eşdeğerlilik Tablosu)

Nüfus cüzdanı sureti

Diğer koşullar Enstitü Yönetim Kurulu tarafından tespit ve ilan edilir.

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ KABUL USULU

Yazılı sınava alınacak adayların belirlenmesi (Adayların ALES puanlarının %50'si, lisans mezuniyet notunun %25'i alınarak sıralama yapılarak yazılı sınava alınacak adaylar belirlenir.)

Yazılı sınava alınacak aday sayısı program kontenjanının 3 katı ile sınırlıdır.

Giriş Sınavı Başarı Notunun belirlenmesi (Adayların ALES puanlarının %50'si, lisans mezuniyet notunun %25'i, ve yazılı sınav sonucunun %25'si alınarak hesaplanır.

Giriş sınavı başarı puanı 60 puanın altında olan adaylar başarısız sayılır. Giriş başarı puanının eşit olması halinde sırasıyla ALES, lisans mezuniyet ortalaması, yazılı sınav veya KPDS/ÜDS notu yüksek olan adaya öncelik verilir. Yazılı sınava girmeyenler değerlendirme dışı bırakılır.

Kontenjanlar, giriş sınavı başarı notu en yüksek olan öğrenciden başlamak suretiyle doldurulur.

İlan edilmiş kontenjan kadar kayıt alınır.

Yazılı Sınava Alınacak Adayların Belirlenmesinde Hesaplama

Başarı Notunun Hesaplanması

ALES

%50