TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABULÜ

ALES'ten en az 55 ilgili puan türünden alındığını gösterir belge

Lisans diplomasının aslı veya tasdikli örneği (Lisans öğreniminin yurt dışında tamamlanmış olması durumunda Yükseköğretim Kurulunca verilmiş denklik belgesi aranır.)

Lisans not dökümü aslı veya tasdikli örneği (Gazi Üniversitesi dışından başvuran adayların mezuniyet notları, mezun olduğu üniversitenin dönüşüm tablosuna göre düzenlenecektir.)

Yabancı dil puanını gösterir belgenin aslı veya bilgisayar çıktısı (ÜDS, KPDS, YDS veya Üniversitelerarası Kurul tarafından denkliği kabul edilen diğer yabancı dil sınav sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı) (Yabancı Dil Eşdeğerlilik Tablosu)

Nüfus cüzdanı sureti (T.C. Kimlik Numaralı)

e-posta adresi

Diğer koşullar Enstitü Yönetim Kurulu tarafından tespit ve ilan edilir.

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ KABUL USULU

Adayların ALES puanlarının %50'si, lisans mezuniyet notunun %50'i alınarak başarı notu belirlenir.

Tezsiz yüksek lisans programlarına öğrenci kabulü için yazılı/sözlü sınav veya mülakat yapılmaz.

Kontenjanlar, giriş sınavı başarı notu en yüksek olan öğrenciden başlamak suretiyle doldurulur.

İlan edilmiş kontenjan kadar kayıt alınır.

BAŞARI NOTUNUN HESAPLANMASI

ALES

%50

Lisans Mezuniyet